Prijs spouwmuurisolatie

Wanneer je wilt bezuinigen op de energierekening en ervoor wilt zorgen dat je huis goed geïsoleerd is, is spouwmuurisolatie wellicht een hele goede optie. Hoewel heel veel huizen daar standaard mee uitgerust zijn, is dat zeker niet altijd het geval. Mensen kiezen er steeds vaker voor om de spouwmuur alsnog te laten isoleren. Dat is ook niet zo raar aangezien een geïsoleerde spouwmuur ontzettend veel voordelen oplevert. Je houdt niet alleen de kou(en in de zomer de warmte) buiten maar het werkt ook nog eens geluiddempend. En je bespaart zoveel op de energierekening dat je de investering al binnen enkele jaren hebt terug verdiend. Over die investering gesproken: wat is dan eigenlijk de prijs van spouwmuurisolatie? Aan welke kosten moet je denken wanneer je dit wil laten doen? Hieronder vertellen we je er alles over!

Hoe wordt de prijs opgebouwd?

Het is natuurlijk logisch dat je wil weten wat de prijs van spouwmuurisolatie nu precies is? Laten we eerst eens kijken naar de manier waarop de prijs van spouwmuurisolatie nu eigenlijk precies is opgebouwd. Het grootste deel van de kosten betreft arbeidskosten, zo'n 60% van de totaalprijs. Daarnaast neemt het benodigde materiaal ongeveer 35% van de kosten voor haar rekening. De vijf procent die overblijft wordt in beslag genomen door het machinale proces. Overigens is het feit dat de arbeidskosten het grootste gedeelte van de prijs van spouwmuurisolatie in beslag neemt, is het ook eenvoudig om hier om te bezuinigen. Dat kun je alleen al doen door de verschillende bedrijven die dit aanbieden met elkaar te vergelijken. Door de goedkoopste te kiezen, bespaar je al snel flink wat geld.

Prijs voor een tussenwoning

Wanneer je de spouwmuur wil laten isoleren, kun je kiezen uit verschillende materialen. Al deze materialen hebben weer hun eigen voor- en nadelen en hebben uiteraard ook een verschillende prijs. Er is dus geen vaste prijs voor spouwmuurisolatie te noemen. Glaswol is het goedkoopste materiaal. Uitgaande van een tussenwoning ben je voor het volledig laten isoleren van de spouwmuur met dit materiaal tussen de 500 en de 650 euro kwijt. Steenwol is iets duurder materiaal. Wanneer je dezelfde tussenwoning daarmee laat isoleren kost dat tussen de 550 en de 700 euro. Isolatiekorrels als materiaal voor isolatie kost tussen de 600 en de 750 euro. Het duurste materiaal waarvoor gekozen kan worden is PURschuim. De prijzen hiervan liggen een stuk hoger. Voor een tussenwoning liggen die tussen de 900 en de 1200 euro, maar het is kwalitatief ook het verreweg het beste materiaal.

Prijs per vierkante meter

Nu heb je natuurlijk vrij weinig aan die prijzen als je over een andere woning beschikt, al kun je dan wel een redelijke schatting maken van de prijs van spouwmuurisolatie. Gelukkig zijn er ook prijzen per vierkante meter te noemen, al verschilt dat natuurlijk ook per materiaal. Glaswol, dat als grootste voordeel heeft dat het geluiddempend is, kost zo'n 7 euro per vierkante meter. Het brandveilige steenwol is met €8,50 iets duurder. Ga je liever voor een duurzame oplossing als het om isoleren gaat? Dan zijn isolatiekorrels een goede oplossing, al betaal je dan wel iets meer: gemiddeld zo'n €9,50. PUR Schuim is zoals gezegd flink duurder dan de rest: 23 euro per vierkante meter. De belangrijkste eigenschap van PUR Schuim is dat het ook vocht tegenhoudt.